به نام خدا
تاثیر موسیقی
موسیقی غذای روح و روان است و حس اجتماعی بودن را در درون انسان متبلور میسازد. موسیقی یکی از علوم ریاضی است که هدف آن مطالعهی صداهای موسیقی، بحث در ملایمت و عدم ملایمت، کشش آنها و قواعدِ ساختن قطعات موسیقی است. بنابراین علم موسیقی شامل دو قسمت است: علم ترکیب نغمات، مربوط به صداهای موسیقی و علم اوزان، مربوط به زمانهایی که صداهای یک نغمه را از یکدیگر جدا مینماید. پایههای این دو قسمت بر اصولی استوار است که از علومی خارج از موسیقی اخذ می شوند؛ بعضی از این اصول از ریاضی و بعضی دیگر از فیزیک و علوم طبیعی و برخی از هندسه گرفته میشود.
دانشمندان با تحقیقات و آزمایشاتی که به عمل آوردند، نتیجه گرفتند که همهی موجودات زندهی دنیا موسیقی را دوست دارند و با آن بهتر رشد می کنند و شادابتر میمانند. نتایج آزمایشات نشان داده که پخش موسیقی برای دام، شیردهی آنان را بیشتر مینماید، همچنین پخش آن برای گیاهان سرعت رشدشان را بیشتر نموده و باعث شادابتر شدن آنها میشود. همان طوری که میدانید اگر گیاهان در محیط تاریکی باشند و از روزنهای نور بتابد، به آن طرف جهت پیدا می کنند. همچنین اگر گیاهان در جای ساکتی باشند، چنانچه از سمتی بطور یکنواخت نوای موسیقی خوشی پخش شود، گیاهان به همان طرف نیز جهت پیدا می کنند.
وقتی از موسیقی صحبت می شود، به این معنی نیست که حتماً انسان باید آن را به وجود آورد، بلکه آوای خوش پرندگان، صدای آبشارها و چشمهساران، امواج دریا و صدای نسیم باد که شاخه های درختان را نوازش میدهد و … موسیقیهایی هستند که در طبیعت وجود دارند و انسان و موجودات زندهی دیگر نیز از شنیدن آنها لذّت میبرند. اگر در این طبیعت زیبا، سازی باشد که انسان آن را بنوازد، بسیار لذّت بخش خواهد بود.
اصوات و موسیقی روی روان و جسم انسان اثر بسیار زیادی دارد مثلا با شنیدن آهنگ های آرام و سوزناک غمگین می شود و حتی ممکن است گریه کند و با آهنگ های ریتمیک و تند هیجان انگیز می شود و دوست دارد حرکات موزون انجام دهد و اگر در حال کاری و یا رانندگی باشد می خواهد
سریعتر حرکت کند و غیره…
موسیقی روی انسان می تواند اثر مثبت و یا بلعکس اثر منفی بگذارد مثلا اگر کسی غمگین ویا ناراحت باشد با شنیدن آهنگ تند و شاد نه تنها شاد نمی شود بلکه بیشتر عصبی می شود اما متاسفانه بعضی ها با نظر غیر کار شناسی به افرادی که غمگین هستند ویا افسردگی دارند می گویند فقط آهنگ شاد گوش کن در صورتی که برای این افراد نه آهنگ شاد و نه غمگین مناسب است بلکه با آهنگ ها و تکنیک های خاص می توان حال آنها را بهبود داد.
با موسیقی می توان در فیلم های ترسناک وحشت آن را چند برابر نمود ، در فیلم های غمگین غم آن را زیاد نمود در فیلم های عاشقانه عشق را بیشتر تدایی نمود و در فیلم های کمدی یا طنز آن را خنده دار تر جلوه داد.
تحقیقات نشان داده است که با بعضی از اصوات و موسیقی های خاص می توان درد های جسمی را کم و بهبود داد همچنین افرادی که در کما رفته اند و قابل برگشت هستند می توان آنها را سریع تر به هوش آورد
برای درمان خیلی از مشکلات دیگر نیز می توان از موسیقی استفاده نمود مانند : ایجاد : تقویت هوش ، حافظه ، آرامش ، شادی ، تمرکز ، تخلیه انرژی های منفی از درون مثل : غم ، افسردگی ، عصبانییت ، احساس تنهایی احساس بیهوده بودن ، احساس نا امیدی و غیره…
حتی با موسیقی می توان بهتر و بیشتر با خدای خود راز و نیاز نمود
اما باید توجه داشت که برای هر یک از مشکلات نباید از هر آهنگی و یا هر روشی بدون نظر کارشناسی شده استفاده نمود مانند هر بیماری که نمی بایست از هر دارویی بدون تجویز دکتر استفاده نماید
موسیقی درمانی بسیار گسترده است و تکنیک و روش های خیلی زیادی دارد که در دانشگاه های
خارج از کشور تا مقطع دکترا تدریس می شود و کلینیک های موسیقی درمانی زیادی نیز وجود دارند.
با آرزوی موفقیت و کامرانی برای شما[کامران حمیده کردار]
برای مطالعه و دانلود فایل متنی تاثیرات موسیقی درمانی بر روی آن کلیک کنید.